zaterdag 11 augustus 2012

Kwasten Schoonmaken

Genieten jullie al een beetje van het weekend ? Ik wel ik ben even heerlijk tot het rust aan het komen.
Dit artikel was eigenlijk voor gister bedoeld maar gister was Emma haar eerste gastblog. Ik vond het een poosje geleden heel erg tricky om mijn kwasten te wassen, stel je voor dat ineens alle haren uitvallen? Of dat ik het niet goed doe? Ik heb toch besloten poosje geleden te proberen en ze zijn zo zacht geworden en ruiken heerlijk fris. Zoals jullie allemaal weten heb ik nieuwe kwasten besteld bij www.eyeslipsface.nl en deze roken heel erg naar plastic. Dus ik ga jullie hier laten zien hoe ik mijn kwasten was.
De benodigdheden: Kwasten, water (echt waar?) En shampoo. Ik heb gekozen voor baby shampoo van kruidvat eigen merk deze kost €1,89 voor 300 ml dus vond ik echt niet duur en je doet er zolang mee.Wat je dan doet is de volgende stappen:

Je doet een beetje shampoo op de kwast.

Je doet een beetje water bij de shampoo.

Dan ga je heel goed de shampoo in de kwast masseren, zodat je alle haartjes goed meepakt en het een beetje gaat schuimen als je de kwast vaker gebruikt zie je nu de water ook helemaal verkleuren.


Als laatste ga je het uitspoelen, bij het uitspoelen moet je er goed om denken dat alle shampoo uit de kwast gaat vooral met een poederkwast is dit lastiger omdat die dik is en veel haren heeft. Maar je
gaat met je vingers door de haren en zorgt dat alles er goed uitgaat.
Als je helemaal klaar bent met alle kwasten die je wilt doen leg je ze neer op een handdoek of theedoek of iets anders en laat je ze drogen. Het drogen duurt wel lang dus als jij de volgende ochtend schone kwasten wilt hebben stel ik voor om rond 5 uur al je kwasten te gaan wassen anders zijn ze niet droog.
Je hebt ook een spray of lotion dat je de kwasten elke dag kan wassen, als je niet zoveel zin of tijd hebt om dit elke week te doen. Maar ik stel voor als je toch je kwasten grondig wilt reinigen dit elke week te doen. Zo houd je de kwasten goed en is het een stuk schoner werken.

Hoe was jij je kwasten altijd?
En een heel fijn weekend nog!

4 opmerkingen:

 1. Superhandig! Ik volg je met gfc en bloglovin! Volg je terug? liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great Post!

  Dit is de perfecte tip voor de Vrijdag ik ga dit gelijk probere straks !!

  Leuke items weer die kettingen zien er erg classy uit !!

  P.S Mijn Giveaway loopt nog dus weer er snel bij en nodig iedereen uit om mee te doen :)
  Wie zegt er nou geen JA tegen de Frenchonista Clutch twv €119 !!

  Love,

  Jen

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat ♥